Achtergrondinformatie Factory Outlet Center Zoetermeer (HOM)

Achtergrondinformatie 0 Comment

In januari 2017 heeft de gemeenteraad van Zoetermeer stappen gezet met de plannen om de ‘Holland Outlet Mall’ (HOM) te realiseren. Dit factory outlet center zal op termijn een extra aanbod van ruim 31.000 vierkante meter detailhandel beslaan. Zoetermeer wil met de HOM ruim 6,5 miljoen bezoekers per jaar trekken (ter vergelijking: de Efteling haalt er 4,7 miljoen).

De gemeenteraad heeft met een kleine meerderheid ingestemd met het verder ontwikkelen aan de plannen voor de HOM. Zij zien economische kansen als gevolg van de komst van het outlet center. Bewoners, winkeliers en regiogemeenten zijn tegen de komst van de HOM: Bij succes van de HOM worden bestaande mode-, sport- en schoenenwinkels in Zoetermeer en de regio volgens hard getroffen door deze grote concurrent. Bezoekers die hun euro’s uitgeven in de HOM, doen dat niet meer in winkels in de regio. Bij falen ontstaat volgens hen nieuwe winkelleegstand in zowel het bestaande ‘Stadshart’ van Zoetermeer als in het outlet center zelf.

Download hier het achtergrondinformatie document over de geplande Factory Outlet Center in Zoetermeer.

Author

Leave a comment

Back to Top